Algemeen Weetjes

Top 3 vergelijkingswebsites voor studies en cursussen

Onlangs wilde ik starten met een nieuwe cursus. Als echt hollander ga je dan natuurlijk eerst vergelijken. Zo kwam ik meerder vergelijkingswebsites tegen die erg handig waren. Ik zet er even 3 voor jullie op een rijtje.

1: Springest. Ik had er nog nooit van gehoord maar blijkbaar is Springest een van de grootste online vergelijkingswebsites op het gebied van opleidingen en cursussen. Het aanbod is echt overweldigend en bijna elke cursus of opleiding vind je hier. Het nadeel is dat het aanbod zo groot is en er zoveel informatie is dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Link: www.springest.nl

2: Tijdvoorstudie. Deze kwam ik tegen toen ik een aantal taalcursussen wilde vergelijken. Op tijdvoorstudie kun je zowel cursussen als opleidingen vergelijken. Wat mij vooral beviel is de overzichtelijke structuur van de website. Alles is opgedeeld in vakgebieden en binnen het vakgebied vind je de meest relevante cursussen. Het aanbod is nog niet heel groot (ik begreep dat de cursussen wekelijks worden aangevuld) maar wel heel duidelijk een gebruiksvriendelijk. Zeker een aanrader om eens te bekijken. Link: www.tijdvoorstudie.nl

3: Educa. Eerlijk is eerlijk, de website oogt behoorlijk gedateerd en doet denken aan zo’n oude startpagina websites. Desondanks vind je hier genoeg cursussen en opleidingen en kun je deze makkelijk vergelijken. Wat ik persoonlijk met name handig vind is de prijsfilter. Hoewel de wel erg ruim is 0 – 500 euro is voor mij net iets te royaal. Het was beter geweest om de interval wat kleiner te houden met bijvoorbeeld: 0 – 99, 100-199 etc. Link: www.educa.nl

Dit vind je misschien ook leuk...